Huis verhuren

Mensen reizen tegenwoordig meer dan voorheen. Dit komt door een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld de toegnomen concurrentie op de vliegvelden. Low budget maatschappijen concurreren met spotprijzen waardoor verre bestemmingen binnen handbereik liggen. Ook voor mensen met een kleine portemonnee is er veel veranderd. Waar er voorheen slechts één vakantie per jaar in zat, is het door de lage prijzen mogelijk om meerdere malen per jaar een trip te maken naar verre bestemmingen. Hierbij speelt nog een andere belangrijke factor mee. Er zijn steeds meer websites en apps die het mogelijk maken om je huis te verhuren. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. 

Voordelen van je huis verhuren

De voordelen voor degene die zijn huis te huis aanbied, liggen voor de hand. Er kunnen extra inkomsten worden gegenereerd met hetgeen je toch al bezit. Vaak verhuren mensen een gedeelte van hun huis. Bijvoorbeeld een zolderkamer, of een hele bovenverdieping. Via de websites kunnen ze aangeven op welke data hun huis beschikbaar is voor verhuur. De klant, vaak ook een particulier, kan vaak wereldwijd een boeking doen voor de data van hun keuze. Op deze manier ontstaat er een win-win situatie voor de verhuurder en de huurder.   

Voordelen bij het huren van een particulier

Wanneer je als particulier een (gedeelte van) een huis huurt, heeft dit meerdere voordelen. Allereerst is er natuurlijk het aspect van de prijs. De prijs ligt beduidend lager dan de prijs van een vergelijkbare ruimte in bijvoorbeeld een hotel of een vakantiepark. Daarnaast zijn de locaties ook meestal een stuk interessanter. Elk huis en elke locatie is anders, daar waar hotelkamers bijvoorbeeld vaak op elkaar lijken. Ook ontbreekt het hotelkamers vaak aan karakter. Ze zijn weliswaar netjes ingericht en voorzien van alle benodigdheden, maar het mist vaak de sfeer die een particulier huis kan bieden.   

Verandering in de markt

Sinds het opkomen van budgetmaatschappijen in het vliegverkeer en websites waar je je huis kunt aanbieden, is de markt voor vakantie enorm veranderd. Voor veel mensen is het tegenwoordig veel vanzelfsprekender om een (gedeelte van) iemand's huis te huren dan in een vakantiepark bijvoorbeeld. Het wordt vaak ervaren als leuker, ludieker en origineler. Je weet immers nooit precies wat je gaat aantreffen, in wat voor buurt je terecht komt en welke bezienswaardigheden er in de buurt aanwezig zijn. Dit verrassingselement spreekt ook veel mensen enorm aan.   

Betalingen met gesloten portemonnee

Betalingen gaan altijd via de websites waarop je je huis kunt verhuren. Op deze manier hebben zowel de huurder als de verhuurder de zekerheid van een correcte afhandeling van de gelden. De websites houden zowel van de huurder als de verhuurder een klein percentage in om hun omzet te kunnen draaien.


Delen