Maak bij de aan- of verkoop van een woning gebruik van een makelaar

Wanneer je na lang wikken en wegen besloten hebt om te gaan verhuizen, komen er veel verschillende zaken op je af. Je zou misschien overwegen om alles zelf te regelen voor de verkoop van de huidige woning en aankoop van de nieuwe, maar dat is niet verstandig. Je kunt beter in zee gaan met een goede makelaar (bemiddelaar) die van wanten weet. Nu zijn er altijd personen die beweren dat je de verkoop van je huidige woning en aankoop van de nieuwe gemakkelijk zelf kunt regelen. Het geld dat je voor de bemiddelaar zou moeten betalen zou verloren geld zijn. Luister niet naar die personen want zij weten er niets van af. Natuurlijk moet je voor de werkzaamheden die een bemiddelaar voor je verricht betalen, maar uiteindelijk zal hij geld voor je verdienen. Hij of zij zal je belangen behartigen bij de verkoop en de aankoop van de nieuwe woning. Voor de verkoop zal hij of zij de onderhandelingen zo uitvoeren dat er het maximale bedrag voor wordt betaald en bij de aankoop het minimale bedrag.

Bij de aankoop van de nieuwe woning

Wanneer je een bemiddelaar hebt uitgekozen, zal deze eerst een gesprek voeren om te kijken wat je wensen zijn voor de nieuwe woning. Hij of zij wil weten waar je graag wilt wonen en wat het budget is dat er besteedt kan worden. De bemiddelaar weet vaak eerder dat er een woning te koop komt dan anderen die ook naar een woning zonder bemiddelaar zoeken. Zodra hij of zij een woning heeft gevonden, wordt dat met je besproken. Wanneer de woning geschikt lijkt, zal er een afspraak worden gemaakt om de woning te bezichtigen. Tijdens de bezichtiging zal er worden gelet op achterstallig onderhoud. Ook zal naar de cv-ketel en dergelijke worden gekeken. Alle eventuele werkzaamheden die nog gedaan moeten worden zullen tijdens de onderhandelingen worden meegenomen. Zo zal de aankoopwaarde zakken waardoor je de juiste prijs voor de woning betaalt. Wanneer je de woning wil hebben voor het aangegeven bedrag zal dat in orde worden gemaakt. Erkende bemiddelaars blijven je terzijde staan tot alle handelingen bij de notaris zijn verwerkt.

Vertrouwde bemiddelaar

Wanneer je gebruik wil maken van een van de erkende bemiddelaars, dan is het verstandig er een te nemen die aangesloten is bij de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De NVM is in Nederland de grootste vereniging op het gebied van onroerende goederen. Wanneer je een van deze bemiddelaars kiest, dan weet je zeker dat zowel de aankoop van een nieuwe woning als verkoop van je huidige woning in goede handen is. De vereniging staat bekend om de betrouwbaarheid, kundigheid en zekerheid en er zijn meer dan 4000 bemiddelaars lid van de vereniging.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van De Bree Makelaars.


Delen